Βιολί

          Η εκπαίδευση της κλασικής μουσικής, ξεκινάει περίπου στην ηλικία των 8 ετών. Γίνεται προπαιδεία της τεχνικής του οργάνου που έχουν επιλέξει οι μαθητές μας, επαφή με τη μουσική σημειογραφία, καθώς επίσης μελωδική, ρυθμική ανάγνωση και εξάσκηση του κειμένου.

          Προτεραιότητα στη διδασκαλία μας είναι η  σωστή τοποθέτηση των δαχτύλων και η χαλαρότητα των χεριών. Επίσης η καλή στάση του σώματος, έτσι ώστε να μπουν οι βάσεις για μία άρτια από πλευράς τεχνικής και πλούσιων ηχοχρωμάτων μουσική εκτέλεση, στα επόμενα έτη.   

Violin

          Το Βιολί είναι ένα έγχορδο μουσικό όργανο που παίζεται με δοξάρι και έχει 4 χορδές.

          Είναι πολύ σημαντικό όργανο στη μουσική δωματίου, αλλά συμμετέχει και σε πολλά άλλα είδη μουσικής. Μεγάλοι συνθέτες έγραψαν μουσική για βιολί όπως Μπαχ, Χαίντελ, Μότζαρτ, Μπετόβεν, Στράους. Από πολλούς θεωρείται ότι το  βιολί είναι ο “βασιλιάς”  των οργάνων.

          Τα μαθήματα είναι ατομικά και γίνονται μία φορά την εβδομάδα. Η διάρκειά τους κυμαίνεται ανάλογα με το επίπεδο της τάξης: Προκαταρτική 45 λεπτά, Κατωτέρα 45 λεπτά, Μέση 60 λεπτά, Ανωτέρα 60 λεπτά.

          Επίσης οι μαθητές μας παρακολουθούν τα ομαδικά μαθήματα Θεωρίας και Σολφέζ που γίνονται στη Σχολή μας κάθε εβδομάδα και λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται.  

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email