ΘΕΩΡΙΑ, ΣΟΛΦΕΖ, ΑΡΜΟΝΙΑ

ΘΕΩΡΙΑ

 

          Τα Θεωρητικά μαθήματα γίνονται μία ευχάριστη και ενδιαφέρουσα ενασχόληση. Και αυτό γιατί η προσέγγιση κάθε μουσικού φαινομένου, γίνεται με απλό και βιωματικό τρόπο. Συχνά χρησιμοποιούνται ως παραδείγματα γνωστές μελωδίες από την Κλασική και  Παραδοσιακή Μουσική διαφόρων χωρών.

           Στόχος  του μαθήματος είναι να μπορούν να αναπαράγουν οι μαθητές μας, το μουσικό φαινόμενο τραγουδώντας το, αλλά και να το αναγνωρίζουν όταν το ακούν.

          Στις προχωρημένες τάξεις γίνεται αναλυτική αναφορά σε θέματα Αρμονίας και  κατανόησης μουσικών εννοιών.

 

musical-clip-art-clipart---musical-staff

ΣΟΛΦΕΖ

 

          Το μάθημα του Σολφέζ έχει στόχο την καλλιέργεια της Prima Vista ( εκ πρώτης όψεως ανάγνωση ), αλλά και την ανάπτυξη της μουσικότητας του μαθητή και την κατανόηση της Μουσικής ως Τέχνη.

          Χρησιμοποιούνται ασκήσεις  καλλιέργειας της ακοής, αναγνώρισης ρυθμικών και μελωδικών μοτίβων. Γίνονται μελωδικές ασκήσεις γραμμένες σε Μείζονες και Ελάσσονες κλίμακες και ασκήσεις ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών ( multiple choice ).

          Με κατάλληλη προετοιμασία ενισχύεται η ικανότητα ακουστικής διάκρισης και αναγνώρισης μουσικών φαινομένων, ιδιαίτερα χρήσιμα στους  μαθητές μας, υποψήφιους των Τμημάτων Μουσικών Σπουδών των Πανεπιστημίων  

 

             ΑΡΜΟΝΙΑ

          Μέσα από τη θεωρία, τις μουσικές ασκήσεις και την κατασκευή συγχορδιών, οι μαθητές μαθαίνουν και κατανοούν πως διαμορφώθηκαν τα διάφορα ακούσματα.

          Μαθαίνουν πως επεξεργάστηκαν τη μουσική συνθέτες όπως Μπαχ, Μότσαρτ, Σούμαν και άλλοι.   

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email