Κλασική Κιθάρα

          Η εκπαίδευση της κλασικής μουσικής, ξεκινάει περίπου στην ηλικία των 8 ετών. Γίνεται προπαιδεία της τεχνικής του οργάνου που έχουν επιλέξει οι μαθητές μας, επαφή με τη μουσική σημειογραφία, καθώς επίσης μελωδική, ρυθμική ανάγνωση και εξάσκηση του κειμένου.

          Προτεραιότητα στη διδασκαλία μας είναι η  σωστή τοποθέτηση των δαχτύλων και η χαλαρότητα των χεριών. Επίσης η καλή στάση του σώματος, έτσι ώστε να μπουν οι βάσεις για μία άρτια από πλευράς τεχνικής και πλούσιων ηχοχρωμάτων μουσική εκτέλεση, στα επόμενα έτη.    

guitar

          Η Κλασική Κιθάρα είναι έγχορδο μουσικό όργανο με 6 χορδές πάνω σε ταστιέρα. Οι χορδές πιέζονται από τον κιθαρίστα με το ένα χέρι από την μεριά της ταστιέρας, ενώ τις τραβάει από την άλλη μεριά με τα νύχια των δαχτύλων του άλλου χεριού.

           Η Κιθάρα άκμασε στην Ισπανία το 19ο αιώνα. Σαν όργανο μπορεί να συμμετέχει σε πολλά είδη μουσικής. Έχει γλυκό ήχο και είναι ιδιαίτερα αγαπητό όργανο στους ανθρώπους.

         Έργα για Κιθάρα έχουν γράψει οι VILLA LOBOS, BARRIOS, SOR, TARREGA…

          Τα μαθήματα είναι ατομικά και γίνονται μία φορά την εβδομάδα. Η διάρκειά τους κυμαίνεται ανάλογα με το επίπεδο της τάξης: Προκαταρτική 45 λεπτά, Κατωτέρα 45 λεπτά, Μέση 60 λεπτά, Ανωτέρα 60 λεπτά.

          Επίσης οι μαθητές μας παρακολουθούν τα ομαδικά μαθήματα Θεωρίας και Σολφέζ που γίνονται στη Σχολή μας κάθε εβδομάδα και λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται.  

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email