Πιάνο

          Η εκπαίδευση της κλασικής μουσικής, ξεκινάει περίπου στην ηλικία των 8 ετών. Γίνεται προπαιδεία της τεχνικής του οργάνου που έχουν επιλέξει οι μαθητές μας, επαφή με τη μουσική σημειογραφία, καθώς επίσης μελωδική, ρυθμική ανάγνωση και εξάσκηση του κειμένου.

          Προτεραιότητα στη διδασκαλία μας είναι η  σωστή τοποθέτηση των δαχτύλων και η χαλαρότητα των χεριών. Επίσης η καλή στάση του σώματος, έτσι ώστε να μπουν οι βάσεις για μία άρτια από πλευράς τεχνικής και πλούσιων ηχοχρωμάτων μουσική εκτέλεση, στα επόμενα έτη.    

hands-on-the-pianos-keys1

          Το Πιάνο είναι ένα πληκτροφόρο με χορδές όργανο. Είναι ιδιαίτερα εύκολο να παιχτεί από μικρές ηλικίες, γιατί τα παιδιά αρκεί να ακουμπήσουν τα δάχτυλά τους και να πιέσουν τα πλήκτρα.

          Το Πιάνο έχει εκπληκτική ποικιλία έκφρασης. Κατέχει ιδιαίτερο ρόλο σαν σολιστικό αλλά και ορχηστικό όργανο σε όλα τα είδη της μουσικής. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι μαθητές που διδάσκονται Πιάνο, έχουν βελτιωμένες επιδόσεις στις Μαθηματικές και Επιστημονικές έννοιες και κατανοούν καλύτερα τα στοιχεία της Αρμονίας της Μουσικής. 

          Έργα για Πιάνο έχουν γράψει οι BACH, MOZART, BEETHOVEN, CHOPIN, DEBUSSY…

          Τα μαθήματα είναι ατομικά και γίνονται μία φορά την εβδομάδα. Η διάρκειά τους κυμαίνεται ανάλογα με το επίπεδο της τάξης: Προκαταρτική 45 λεπτά, Κατωτέρα 45 λεπτά, Μέση 60 λεπτά, Ανωτέρα 60 λεπτά.

         Επίσης οι μαθητές μας παρακολουθούν τα ομαδικά μαθήματα Θεωρίας και Σολφέζ που γίνονται στη Σχολή μας κάθε εβδομάδα και λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται.  

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email