Φλάουτο

          Η εκπαίδευση της κλασικής μουσικής, ξεκινάει περίπου στην ηλικία των 8 ετών. Γίνεται προπαιδεία της τεχνικής του οργάνου που έχουν επιλέξει οι μαθητές μας, επαφή με τη μουσική σημειογραφία, καθώς επίσης μελωδική, ρυθμική ανάγνωση και εξάσκηση του κειμένου.

          Προτεραιότητα στη διδασκαλία μας είναι η  σωστή τοποθέτηση των δαχτύλων και η χαλαρότητα των χεριών. Επίσης η καλή στάση του σώματος, έτσι ώστε να μπουν οι βάσεις για μία άρτια από πλευράς τεχνικής και πλούσιων ηχοχρωμάτων μουσική εκτέλεση, στα επόμενα έτη.  

flaouto

          Είναι πνευστό όργανο με ψηλές και λαμπερές νότες, ενώ οι χαμηλές είναι απαλές και γλυκές. Παίζεται σε πλάγια θέση ως προς τον εκτελεστή και αποτελείται από έναν ξύλινο ή μεταλλικό σωλήνα με 16 τρύπες τις οποίες ανοιγοκλείνει ο εκτελεστής με τη βοήθεια “κλειδειών”.

          Τα μαθήματα είναι ατομικά και γίνονται μία φορά την εβδομάδα. Η διάρκειά τους κυμαίνεται ανάλογα με το επίπεδο της τάξης: Προκαταρτική 45 λεπτά, Κατωτέρα 45 λεπτά, Μέση 60 λεπτά, Ανωτέρα 60 λεπτά.

          Επίσης οι μαθητές μας παρακολουθούν τα ομαδικά μαθήματα Θεωρίας και Σολφέζ που γίνονται στη Σχολή μας κάθε εβδομάδα και λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται.  

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email