ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΥΦΩΝΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 /10/19 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ρεσιτάλ πιάνου δύο νεαρών solist από το εξωτερικό με χρυσές επιτυχίες σε διεθνείς διαγωνισμούς, του Alexander Placinta ( 18 ετών ) και Mario Lucaci ( 13 ετών ).

Το ρεπερτόριο περιελάμβανε έργα Μπαρόκ, Κλασικής και Ρομαντικής εποχής των Μπαχ, Μπετόβεν Χάιδν, Σοπέν, Λίστ. Η σκηνική παρουσία, η δεξιοτεχνία, η  ποιότητα του ήχου και το πλούσιο ρεπερτόριο ικανοποίησαν και ενθουσίασαν τους θεατές, περίπου 200 άτομα όλων των ηλικιών, που χειροκρότησαν με ιδιαίτερη θέρμη τους νεαρούς καλλιτέχνες.

Στο Β’ μέρος της παράστασης οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού με έργα των Ροδίου, Καλομοίρη, Caccini, Hahn, C.S.Saens, Bizet  από τη mezzo soprano Νεκταρία Λαουμτζή, πιάνο Μαρία Αμανάκη, βιολί Λεονάρντο Σόπι και χορευτικό από τη Σχολή Μπαλέτου της κ Ντίνας Βασιλάκη και τις μαθήτριες Νικολέτα Γιαλιδάκη και Εμμανουέλα  Μαρία Κότη.   

Το υπέροχο ποίημα ‘‘ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ’’ του κ Μαρίνου Σμπώκου με αφήγηση Μαρίας Σμπώκου μας ταξίδεψε σε μονοπάτια πνεύματος και ιστορίες φαντασίας μιας άλλης εποχής,,   

Η εκδήλωση είχε τίτλο ‘’ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ  διαδρομές ποίησης και μουσικής’’, τελούσε υπό την αιγίδα τη Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής για την UNESKO και τον τοπικό όμιλο για την UNESCO ΚΝΩΣΟΣ, με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου .

Την οργάνωση και μεγαλύτερη χορηγία είχε η Μουσική Σχολή ΠΟΛΥΦΩΝΟ και η διευθύντρια  κ  Αμανάκη Κρουσταλάκη Μαρία.

Επίσης χορηγοί ήταν και τους ευχαριστούμε πολύ : bloomdisign Maria Karkanaki, Σιέλ καφέ Maria Sbokou 

 

Πηγή www.radiofamily.gr     

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email